Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στην Πυροσβεστική

Η ανάρτηση αυτή είναι δουλειά όλων των μαθητών του ΣΤ1 του σχολείου μας στο πλαίσιο του καινούριου κεφαλαίου στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας "Τεχνολογία και επικοινωνία"


Σήμερα θα σας δείξουμε φωτογραφίες από την Πυροσβεστική που επισκεφθήκαμε στις 25 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή. Πήγαμε με τα πόδια, με τη συνοδεία δύο δασκάλων. Αφορμή ήταν το μάθημά μας για τις πυρκαγιές. Όταν ετοιμαστήκαμε για να πάμε ήμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Στο δρόμο λέγαμε τραγούδια.
Εκεί μας υποδέχτηκαν οι πυροσβέστες. Μας μίλησαν για τη φωτιά, πώς τη σβήνουν, πώς, πότε, με ποιο τρόπο πάνε στο μέρος και πώς μπορεί να πάρει φωτιά ένα σπίτι, μια πολυκατοικία ή ένα δάσος. Μάθαμε ότι πρέπει να προστατεύουμε τη φύση και να μη παίζουμε με τη φωτιά, τα σπίρτα και τον αναπτήρα. Μάθαμε πως δεν πρέπει να κάνουμε πλάκα στην Πυροσβεστική, γιατί μια φορά, δυο φορές κάνεις αστεία, όταν στο τέλος θα καίγεται το σπίτι μας δε θα έρθουν και το σπίτι μας θα καεί. Ακόμα μάθαμε πως οι πυροσβέστες δεν πηγαίνουν μόνο για να σβήσουν τις φωτιές αλλά και να βοηθήσουν όταν γίνεται ατύχημα στον απεγκλωβισμό των ανθρώπων. Επίσης σώζουν ζώα που κινδυνεύουν κι ελευθερώνουν όσους κλείνονται στο ασανσέρ.Μάθαμε πως όλη τη μέρα, κάθε μέρα είναι έτοιμοι για να πάνε στο μέρος της φωτιάς κι η δουλειά τους είναι δύσκολη κι επικίνδυνη δουλειά.
  Είδαμε τα ρούχα τους, τα αυτκίνητά τους, τις μάσκες για τον καπνό, τα εργαλέια για το κόψιμο δέντρων και λαμαρίνων και τι κάνουν όταν κάπου έχει φωτιά. Ακούσαμε τη σειρίνα του αυτοκινήτου. Ρίξαμε με τη μάνικα νερό. Επιβιβαστήκαμε σ' ένα πυροσβεστικό όχημα και είδαμε τον εξοπλισμό τους.
Επιστρέψαμε με τα πόδια με μια μικρή στάση στο πάρκο για παιχνίδι. Περάσαμε πολύ ωραία, διασκεδάσαμε αλλά και μάθαμε πολλά πράγματα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου