Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Παιχνίδι Γεωγραφίας

Για να γίνει πιο διασκεδαστικό το μάθημα της Γεωγραφίας αλλά και να μάθουμε τις χώρες, τις πρωτεύουσες, τα βουνά, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Ευρώπης, φτιάξαμε ένα παιχνίδι.




Ένα άδειο κουτί από τα χαρτί του φωτοτυπικού και περισσεύματα από τα χαρτόνια των κατασκευών μας αποτέλεσαν τα υλικά του παιχνιδιού μας.




Κόψαμε σε λωρίδες τα χαρτόνια και γράψαμε τα στοιχεία της γεωγραφίας προσθέτοντας κάθε φορά ό,τι καινούριο μαθαίνουμε. Τα βάζουμε στο κουτί, που το διακοσμούμε στα μικρά κενά του ελεύθερου χρόνου μας. Το παιχνίδι μας μοιάζει με αυτό των 10 ερωτήσεων. Κάθε παιδί με τη σειρά σηκώνεται τραβά από τη χαραμάδα του κουτιού ένα χαρτονάκι κρατώντας  το κρυφά από την υπόλοιπη τάξη. Δίνοντας το λόγο στα υπόλοιπα παιδιά  με τη σειρά, ο μαθητής που έχει το χαρτόνι στο χέρι, δέχεται ερωτήσεις διερεύνησης που απαντόνται με ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Όποιος πετάγεται, επαναλαμβάνει ερώτηση που έχει γίνει ή δίνει λάθος απάντηση "καίγεται".


Όσο καλύτερα μαθαίνουμε την Γεωγραφία της Ευρώπης , τόσο θα δυσκολεύει το παιχνίδι. Στο τέλος θα διοργανώσουμε κι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες και των δύο τμημάτων της Στ΄, για να έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο ενθουσιασμός του παιχνιδιού ξεπερνά την ανία του απλού μαθήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου