Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ημέρα αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο

 
   Η 2η Απριλίου έχει οριστεί ως Μέρα Παιδικού Βιβλίου. Έτσι αποφασίσαμε να αφιερώσουμε κάποιες ώρες από το σημερινό διδακτικό μας πρόγραμμα στο παιδικό βιβλίο και τη συγγραφή του αφού 2 του μήνα φέτος είναι Κυριακή.




  Σήμερα λοιπόν είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην αίθουσά μας τη συγγραφέα Εύα Κασιάρου. Η επαφή μαζί της ήταν μέσα από το μια διαδικτυακή σύνδεση. Η παρουσία της όμως κι η γλυκιά της φωνή πλημμύρισε την τάξη μας. Η διήγησή της μας πήρε μαζί της, αρχικά στους πρόποδες του Ολύμπου και κατόπιν επιχειρήσαμε μια νοητή ανάβαση στο βουνό των Θεών, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του βιβλίου της "Η κληρονομιά του παππού".

Μέσα από φωτογραφικό υλικό, πληροφοριακά στοιχεία και διήγηση της αρχής της ιστορίας του βιβλίου μείναμε με την αγωνία του τέλους, έτοιμοι να πιάσουμε τώρα το νήμα του μύθου από την αρχή διαβάζοντας το ίδιο το κείμενο και περιμένοντας με αγωνία τις τελευταίες σελίδες για να μάθουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας. 



Βέβαια υποσχεθήκαμε πριν το διαβάσουμε να πλάσει ο καθένας με τη φαντασία του ένα δικό του φινάλε που θα το διαβάσουμε και θα το σχολιάσουμε. 
Ευχαριστούμε Εύα για την όμορφη εμπειρία που μας χάρισες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου