Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη στο πλανητάριο

   Σήμερα πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη εδώ και καιρό εκδρομή μας στην Αλεξανδρούπολη. Προορισμό μας το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, στη Μαΐστρο, όπου για λίγες μέρες φιλοξενείτε ένα μικρό πλανητάριο. 









    Ευτυχώς ο καιρός μας βοήθησε και δεν έβρεξε.
Ο χώρος ήταν πολύ όμορφος, μέσα στη φύση, στα πλατάνια. Φυσικά, όταν θα προχωρήσει η άνοιξη κι όλα θα πρασινίσουν, το τοπίο θα είναι καταπληκτικό κι ιδανικός τόπος για μια ακόμα εκδρομή.




Οι άνθρωποι που εργάζονται στο Μουσείο, πολύ ζεστοί και φιλόξενοι, μας υποδέχτηκαν και μας βοήθησαν να παρακολουθήσουμε τα δύο προγράμματα που είχαν ετοιμάσει. 


Ένα με δραστηριότητες σε μια αίθουσα κι ένα μέσα στο πλανητάριο. Καθώς το κεφάλαιο του βιβλίου μας στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας επιλέξαμε να έχει ως θέμα το διάστημα, ήταν για μας οικία τα όσα συζητήσαμε, παρακολουθήσαμε, σχεδιάσαμε. Ήταν όμως μια διαφορετική εμπειρία, που έφερε τον κόσμο του διαστήματος λίγο πιο κοντά μας. 



Έμοιαζε σαν ένα εικονικό ταξίδι, που ούτε στο σχολείο, ούτε στο σπίτι θα είχαμε τη δυνατότητα να το βιώσουμε. Χαρήκαμε, διασκεδάσαμε αλλά και μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου