Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εποχή του λίθου 1

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος υπάρχει πριν από την ιστορία, δηλαδή πριν από την εμφάνιση των πρώτων γραπτών πηγών. Η περίοδος, από την εμφάνιση του ανθρώπου στη γη μέχρι την ανακάλυψη της γραφής, ονομάζεται Προϊστορία.

Τα πρώτα ίχνη του ανθρώπου έχουν αναζητηθεί πολύ βαθιά μέσα στο χρόνο, γύρω στα 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα. Όλο αυτό το ασύλληπτο διάστημα ο άνθρωπος προοδεύει, βελτιώνει συνεχώς τις συνθήκες ζωής του, τελειοποιεί τα εργαλεία του.

Η υποδιαίρεση της Προϊστορίας: Εποχή του Λίθου και την Εποχή του Χαλκού


Η ζωή των πρωτόγονων ανθρώπων την Εποχή του Λίθου ήταν πολύ δύσκολη. Για να βρούνε τροφή τριγυρνούσαν εδώ κι εκεί µαζεύοντας σπόρους και καρπούς από τα δέντρα και ψάχνοντας στο χώµα για βολβούς και ρίζες. Επειδή ζούσαν συλλέγοντας (μαζεύοντας) την τροφή τους, όπως την εύρισκαν στη φύση, τους ονόµασαν τροφοσυλλέκτες. 

Τα πρώτα εργαλεία που χρησιµοποίησαν οι άνθρωποι ήταν οι πέτρες. 
Ας δούμε τώρα κάποια ενδιαφέροντα video




Εργασία

Τώρα περιγράψτε, σαν παραμύθι, την ημέρα μιας οικογένειας της Εποχής του Λίθου.
............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου