Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Οδηγίες για σύγχρονο εξ αποστάσεως μάθημα για παιδιά δημοτικού


    Από τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Για όλους μας είναι κάτι καινούριο, κάτι που κανείς μας δεν έχει προηγούμενη εμπειρία. Γι΄αυτό ας αρχίσουμε από τα απλά.    Σε ένα σύγχρονο εξ αποστάσεως μάθημα θα πρέπει:

 -να έχετε φροντίσει από πριν ο υπολογιστής, το τάμπλετ, το τηλέφωνο σας, ό,τι θα χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεσή σας στο μάθημα, να είναι φορτισμένο, να είναι γεμάτη η μπαταρία του

-εκείνη την ώρα να υπάρχει ησυχία σο σπίτι, για να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθούν

-τα παιδιά θα πρέπει να έχουν από πριν κοντά τους  τα βιβλία και τα τετράδια του μαθήματος, μολύβι καλοξυμένο , σβηστήρα.

-να έχετε δίπλα τους ένα ποτήρι νερό (όχι χυμούς-φαγητό)

-τουλάχιστον στην  πρώτη επαφή θα πρέπει να είστε κι εσείς κοντά τους, για να τα βοηθήσετε εάν παρουσιαστεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα. 

-κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ακόμα κι αν είστε στο δωμάτιο, δε θα πρέπει να επεμβαίνετε (να μιλάτε, να διορθώνετε, να μαλώνετε, να καθοδηγείτε το παιδί)

-καλό είναι να αποφεύγετε τα σχόλια μετά το μάθημα και ειδικά τις συζητήσεις με άλλες /ους  μητέρες-πατέρες. Έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά μια μοναδική εμπειρία πρωτόφαντη για όλους

-όταν το παιδί νιώσει άνετα με τη διαχείριση της κατάστασης  και του μέσου (laptop, tablet, τηλέφωνο) καλό θα είναι να το αφήνετε μόνο στο χώρο.


Για όλους μας είναι μια καινούρια εμπειρία. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Η κατανόηση και η αλληλοβοήθεια είναι απαραίτητη. 
Καλή δύναμη σε όλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου