Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ελληνική γλώσσα:Προβολή ταινίας


  Το δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου ελληνικής γλώσσας της Στ΄τάξης  έχει για θέμα τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Αφού μιλήσαμε για την αρκούδα και τον Αρκτούρο είδαμε και το πρώτο μέρος της ταινίας  " Ή αρκούδα" του Jean Jacques Annaud !  Ή ταινία είναι γυρισμένη σε φυσικούς χώρους με πραγματικές αρκούδες.  Ειναι ένας ύμνος στην άγρια φύση,στη συμβίωση ζώων κι ανθρώπων και το σεβασμό τους.

Υπόθεση: Ένα αρκουδάκι μένει ορφανό πριν ολοκληρώσει τη μαθητεία επιβίωσης κοντά στην μάνα του. Αναζητά στοργή και προστασία από έναν αρκούδο, που καταδιώκεται από δύο αδυσώπητους αρκουδοκυνηγούς. Μαζί του μαθαίνει να βρίσκει την τροφή του, τις συνήθειες του είδους τους, ώσπου αιχμαλωτίζεται. Αρχίζει να εξημερώνεται…
Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα άγρια αυτά ζώα και τον άνθρωπο εξελίσσεται και επιτέλους οι κυνηγοί κατανοούν ότι «η μεγαλύτερη συγκίνηση δεν είναι να σκοτώνεις, αλλά να αφήνεις να ζουν»….
Χιούμορ, συγκίνηση, αγονία εναλλάσονται σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Παρακολουθούμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως θα έχει η συζήτηση μετά την ολοκλήρωση της προβολής.

Δείτε κι εσείς την ταινία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου